VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Hond best verzekerde huisdier

Geplaatst op: 04-10-2016, 11:30:01

Baasjes van honden zijn meer bevreesd voor ziekte van hun huisdier dan katteneigenaren. Van alle huisdierverzekeringen is driekwart voor een hond.

Nederland telt 2,5 miljoen katten, een miljoen meer dan het aantal honden. Toch is van het aantal afgesloten ziektekostenverzekeringen voor huisdieren 76% voor een hond bestemd, blijkt uit cijfers van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg.

Volgens Proteq zijn de kosten bij de dierenarts voor honden wel wat hoger, omdat ze groter en zwaarder zijn en dus meer medicijnen nodig hebben. Zo kost een behandeling bij een zelfde gebroken poot bij een hond ongeveer 700 euro en bij een kat 600 euro. Dat verschil komt vooral doordat honden zwaarder zijn en dus meer medicijnen nodig hebben. De dierenarts is net zo lang bezig.

Volgens Proteq zijn honden minder voorzichtig en kunnen ze minder hebben. „Als een hond door het prikkeldraad loopt, moet hij direct naar de dierenarts. Katten mankeren dan niets. Honden hebben vaker iets onder de leden, dan is de premie voor hun ziektekostenverzekering ook wat hoger.”

Proteq-directeur Meijlink zegt in gesprekken met baasjes te merken dat hondeneigenaren zich meer bewust zijn van hun verantwoordelijkheid en de mogelijke rekening van de dierenarts. „Maar die kosten zijn er bij katten ook. Rekeningen van 600 a 700 euro zijn voor een kat ook echt geen uitzondering meer”, aldus Meijlink.

Bron: www.dft.nl van 4 oktober 2016

Vorige pagina